ACS ATENA SPORT CLUB

AUTORIZAȚIE: CT/A2/00007/2006

CIF: 18340625

SEDIU: CONSTANȚA, STR. AVRAM IANCU NR.21

REGULAMENTUL CONCURSULUI AQUA CHALENGE 2023 ediția a XII-a

Dată desfășurare: 19 August 2023

Locație: Zoom Beach, Constanța

        Aqua Challenge este singurul maraton de înot din țară în ape deschise și presupune înotarea unor distanțe care pot ajunge până la 5000 metri. Alte probe ale concursului sunt: probele de 200 metri, 500 metri pentru copii și adulți și probele de 1500 metri, 5000 metri, exclusive pentru adulți.

Concursul este structurat în așa fel încât orice adult sau copil își poate alege o probă în care va concura. La edițiile trecute au participat foarte multi sportivi din țara și străinătate, fiind un eveniment care promovează atât mișcarea în aer liber cât și stațiunea Mamaia, orașul și județul Constanța.

Toți participanții vor primi din partea organizatorilor, căști personalizate pe culori în funcție de proba la care s-au înscris, cip electronic de cronometraj pentru acuratețea rezultatelor, tricouri personalizate și medalii de finisher. Startul se va da de pe malul mării din alergare, iar concurenții vor întra în apă unde vor înota într-un perimetru dinainte stabilit și balizat corespunzător împreună cu asociația salvamarilor din România.

Tot concursul va fi supravegheat de salvamari și asistat de o ambulanță.

Câștigătorii probelor vor primi suplimentar cupe, premii în bani dar și alte premii din partea sponsorilor evenimentului și organizatorilor.

Amenajare traseu

Pentru amenajarea traseului și a zonelor adiacente se vor folosi garduri, bariere, bandă de delimitare, conuri, corturi, banere și mesh-uri. Pentru implementare se vor folosi atât persoane din cadrul clubului cât și din afara lui. 

Vor fi amenajate zone speciale și distincte destinate participanților, oficialilor, zonă medicală, zona de refacere după efort și zonă de revitalizare.

Traseul competiției este balizat iar perimetrul destinat întrecerii are aproximativ 1500 metri.

Arbitraj

Arbitrajul competiției va fi asigurat de delegați tehnici acreditați de Federația Română de Natație, iar cronometrajul de o firmă specializată în domeniu care are în portofoliu multiple acțiuni de sport de masă cu mii de participanți. 

Cronometrajul se realizează cu ajutorul Cip-ul, ce se regăsește în kit-ul de participare. Acesta se declanșează în momentul în care concurentul trece de poarte de start și se oprește în momentul în care se finalizează traseul și se revine la punctul de plecare. Cronometrajul nu se va opri dacă concurentul nu va trece pragul din cadrul porții de start/finish.

Cip-ul de participare este nominal și netransferabil. Înlocuirea, alterarea sau pierderea acestuia pe parcursul cursei atrage automat descalificarea participantului. 

Siguranță

Atât siguranța participanților cât și a spectatorilor sau a membrilor comunității locale este foarte importantă pentru noi. Vom pune la dispoziția participanților o echipă de de salvamari profesioniști care vor fi în continuu prezenți pe toată durata concursului și vor acoperi tot perimetrul de concurs. De asemenea, vom avea prezentă o ambulanță pe toată durata evenimentului.

Entertainment

Vom beneficia pe toată durata evenimentului de prezența unui MC care va întreține participanții și va oferi informații suplimentare despre eveniment. Rolul lui va fi și unul tehnic deoarece va prezenta și informații importante pentru buna desfășurare a evenimentului. 

Kit-ul de concurs

Fiecare participant va primi un kit de concurs în funcție de proba la care participă. Acesta conține un tricou tehnic, o cască de înot, un cip de cronometrare, iar la finalizarea probei de concurs medalie personalizată 3D cu panglică personalizată de dimensiune medie din zinc; De asemenea în funcție de sponsorii evenimentului vor fi prezente în kit-ul de participare și alte premii. Toate acestea cu excepția medaliei de finisher alcătuiesc kit-ul de concurs. Persoanele implicate în organizarea și desfășurarea evenimentului vor primi tricouri.

Probele de concurs

Proba copiilor 200 metri – De la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 100 m distanță, se ocolește prin partea dreaptă și se revine la punctul de pornire. 

Proba super scurtă 500 metri – De la punctul de plecare se înoată pe traseul delimitat, cele două balizele se ocolesc prin partea dreaptă și se revine la punctul de pornire. 

Proba scurtă 1500 metri – De la punctul de plecare se înoată pe traseul delimitat, toate cele opt balizele se ocolesc prin partea dreaptă și se revine la punctul de pornire.

Proba lungă 5000 metri – De la punctul de plecare se înoată pe traseul delimitat, balizat și se revine la punctul de pornire; toate balizele se ocolesc prin partea dreaptă. Această probă va avea o limită de timp pentru parcurgerea distanței, și anume două (2) ore și 30 de minute. Cei ce nu se încadrează în intervalul temporal stabilit vor fi automat descalificați.

Startul tuturor probelor se va da de pe malul marii, în alergare pe o distanță de aproximativ 20-25 metri, apoi concurenții intră în apă unde vor înota pe trasul specific probei la care s-au înscris.

Toate detaliile cu privire la traseul de concurs vor fi definitivate în cadrul ședinței tehnice, ce se va desfășura în ziua concursului.

Nerespectarea traseului marcat va atrage descalificarea din concurs.

Probele de concurs sunt împărțite în următoarele categorii de vârstă:

Proba de înot 5000 m masculin și feminin: 

·        16-19 ani

·        20-29 ani

·        30-39 ani

·        40-49 ani

·        50-59 ani 

·        60 ani+

·        Open (clasament general în care se premiază cu bani primele 5 fete și primii 5 băieți) 

 Proba de înot 1500 m masculin și feminin: 

·        14-19 ani

·        20-29 ani

·        30-39 ani

·        40-49 ani

·        50-59 ani 

·        60 ani+

·        Open (clasament general în care se premiază cu bani primele 5 fete și primii 5 băieți) 

Proba de 500 m masculin și feminin:

·        12-13 ani

·        14-19 ani

·        20-29 ani

·        30-39 ani

·        40-49 ani

·        50-59 ani 

·        60 ani+

 Proba de 200 m masculin și feminin

·        7-8 ani

·        9-10 ani

·        11-12 ani

Premiile în bani se vor acorda după cum urmează:

Proba de 5000 m masculin și feminin:

Locul 1 – 800 lei

Locul 2 – 600 lei

Locul 3 – 400 lei

Locul 4 – 300 lei

Locul 5 – 200 lei

          TOTAL – 4.600 LEI

Proba de 1500 m masculin și feminin:

Locul 1 – 700 lei

Locul 2 – 500 lei

Locul 3 – 300 lei

Locul 4 – 200 lei

Locul 5 – 100 lei

          TOTAL – 3.600 LEI

TOTAL – 8.200 LEI

Respectarea securității și sãnãtãții în muncã

Toate activitățile din cadrul proiectului se vor realiza cu respectarea legislației în vigoare privind securitatea și sănătatea în munca.

Dacă temperatura apei va fi sub 18°C este obligatorie purtarea costumului de neopren, între 18-21°C purtarea costumului de neopren este opțională, iar peste 21°C este interzisă. Costumul de triatlon este permis în cadrul întrecerii, indiferent de condițiile atmosferice.

BUY NOW